מבני ציבור Archives - RecoD

יחידת חילוץ הר הנגב


מרכז ליחידת חילוץ הר הנגב

מדרשת בן גוריון, מועצה אזורית רמת הנגב,  2019
זכייה בתחרות מוזמנים

תכנון:
אדר’ ד”ר ערן קפטן, אקו אדריכלים
ונאוה בז’ה, קווים ברוח

תורמים:
Jewish National Fund – JNF
Osterman Family


מבטים

 

 

 

 

 

 


עקרונות תכנון

קשר לסביבה

חזות מדברית למבנה המקבל פני הבאים והיוצאים מהמדרשה. חומרי גמר והצמחיה מותאמים

לסביבה. חלק מהקירות מבטון חשוף. המבנה נראה מהכביש המוביל למדרשה, ועם זאת מתוכנן כך שנשמרת פרטיות השוהים בפטיו. כניסה ויציאה מהמתחם להולכי רגל וכלי רכב מכיוון המדרשה (שכ’ נוה בוקר). יציאה בנסיעה קדימה של רכב עם עגלה מהחנייה הסגורה, ישירות לכיוון הכביש הראשי וללא צורך ברוורס לאחור. לכיוון כביש הכניסה למדרשה פונים שטחים מגוננים, והחנייה לרכבים נמצאת בחלק האחורי ומוסתרת.

 

מבנה

300 מ”ר מבנה מתוכנן סביב חצר מרכזית מקורה (פטיו), המאפשרת פרטיות והגנה מרוחות ושמש ועם זאת מספקת אוורור בקיץ ושומרת על קשר עם הסביבה. המרכז ישרת את מתנדבי יחידת חילוץ הר הנגב בעת אירועים ופעילות שוטפת כולל איתור, רפואה, מים, ואימוני טיפוס גלישה וחילוץ (טג”ח) בחלל החניה המקורה. אופציה להפעלת קיר טיפוס פנימי. המרכז יוכל לשמש לפעילות צח”י ישובי בעת הצורך. מהכיתה תוכננה יציאה לכיוון הפטיו, המאפשרת חלל המשכי לפעילות רבת משתתפים. החפ”ק במיקום פרטי (חלונותיו אינם פונים אל הפטיו). עם זאת נמצא סמוך לפטיו ומאפשר גישה נוחה אליו ומתן עדכונים והנחיות למתנדבים בזמן ארוע. דלתות החפ”ק והכיתה סמוכות זו לזו: מאפשר הרחבת פעילות החפ”ק לחלל כיתה במידת הצורך. חדר תשאול (מרחב מוגן): מיקומו פרטי ומבודד מרעש.

 

תכנון אקלימי

תכנון המבנה מנצל מאפייני האקלים במדרשת בן-גוריון, להשגת נוחות תרמית מירבית. חצר פנימית (פטיו) מוצלת – יוצרת “נווה מדבר” מבחינת אקלים ותחושה. בקיץ: מיקרו אקלים קריר וירוק לשוהים בחצר באמצעות מגדל צינון, קירות בעלי מסה תרמית וצמחייה. בחורף: הפטיו יספק לשוהים בו הגנה מרוחות צפון מערביות. מגדל צינון המספק אוויר קר בקיץ לפטיו ולחלל החנייה בו נערכים אימוני טג”ח. אפשרות לשילוב מערכות אנרגיה מתחדשות על הגג (מערכות סולאריות וכד’) גינות גג, הצללת פתחי הבניין ופתחים עליונים לתאורה טבעית. שימור אנרגיה באמצעות פתחי הבניין הפונים לפטיו המוצל.

 

נגישות

הבניין ושטחי החוץ מתוכננים במפלס אחד המאפשר מעבר נוח בין חלקי המתחם השונים, גם למתניידים בכסאות גלגלים, עגלות ילדים וכדומה.

 

תוכניות

 


האתר

 

 

בנייה באתר

21/9/22

21/9/22 פטיו

הבית באגם


תחרות תכנון הבית באגם בפארק הלאומי ברמת גן

הצעת תכנון , 2019
תחרות אדריכלית מטעם עיריית רמת גן
תכנון: אדר’ ד”ר ערן קפטן, אקו אדריכלים


סרטון

 


מבטים

חזית דרום מזרחית בלילה

חזית כניסה מערבית


פנים עם מצב במה


פנים עם מצב בר הסעדה

 

עקרונות תכנון

מעטפת בניין חדשנית ואייקונית 

התכנון מציע מעטפת בניין חדשנית ואייקונית, המשמרת את המבנה הייחודי של בית האגם, וכוללת חלל שקוף לגמרי (360 מעלות) הממוקם תחת סככת צל גדולה, אותה נושא שלד עץ ייחודי.

הצללה משמעותית המאפשרת שקיפות מרבית 

סככת צל נרחבת מספקת הצללה משמעותית ומאפשרת שקיפות מרבית של מעטפת הבניין. ההצללה מגנה מהשמש הישראלית הקופחת, מספקת מיקרו-אקלים משופר ושימור אנרגיה במערכות המיזוג, ומאפשרת שימוש נרחב במעטפת בניין שקופה, ללא עומס חום וסנוור.

שלד בניין מודולרי ייחודי

בנייה קלת משקל מושגת באמצעות שלד בניין מודולרי ייחודי. השלד מתוכנן באמצעות תכנון פרמטרי ממוחשב, המאפשר מענה לשינויים המוכתבים מהצורה האליפטית, ומציג חדשנות טכנולוגית.

שימור המרחב האליפטי ויצירת חזות חדשה 

ההצעה מאמצת החייאת המבנה באמצעות דרגת שימור הכוללת הריסת הבניין הקיים אשר כבר אינו עונה לצרכי הפארק, ובנייה חדשה המתכתבת עם המופע האייקוני של המבנה המקורי והגאומטריה האליפטית שלו. לפיכך התכנון מספק שימור המרחב האליפטי ויצירת חזות חדשה, בעלת חזות אקולוגית וצורה “אורגנית” (צורה המתכתבת עם הסביבה הטבעית ומסלול השמש). בהתאם, עומק כרכובי הגג וזוויות הקירוי משתנה, ומתוכנן בהתאם למסלול השמש, לאפשר הצללה בקיץ וחשיפה לקרינת שמש בחורף.

בניין דינאמי המאפשר מרחב שקוף ודו תכליתי 

מיקום חללי השירות (כגון מטבח, מחסנים, מערכות המיזוג, מרחב מוגן, ונוחיות) בקומה תת קרקעית, מתחת לפני האגם, משחרר את המרחב מעל פני המים, לשקיפות מרבית וקשר עין פנים-חוץ מלא. אלמנט בניין בעל ניידות אנכית, הממוקם במרכז החלל, מאפשר תפקוד דו תכליתי: בר הגשה כאשר החלל המרכזי משמש להסעדה ובמה כאשר הוא משמש להופעות. כתוצאה, הבניין הדינאמי מאפשר מרחב שקוף ודו תכליתי.

תכנון אקלימי הכולל אוורור טבעי ומכאני

תכנון אקלימי הכולל אוורור טבעי ומכאני מאפשר שיפור הנוחות האקלימית ושימור בצריכת האנרגיה של הבניין. אוורור טבעי מושג באמצעות דלתות וחלונות בכל היקף הבניין הנפתחות באופן מלא באמצעות פתיחת “אקורדיון”, ובאמצעות שלד הסקיילייט המתרומם על ידי מערכת הידראולית. בנוסף, מאוורר תקרה גדול מספק אוורור מכאני, ומרחיב את התקופה בה אין צורך במיזוג אוויר.

תאורה טבעית איכותית ודינאמית

פתח הסקיילייט העליון מאפשר חווית מרחב דינאמית, בה שינוים שעתיים בזוויות שמש וצלליות (של שלד הסקיילייט והבניין), מספקים תאורה טבעית איכותית ודינאמית, הכוללת תבנית משתנה של הדפס אור וצל. זיגוג הסקיילייט כולל זכוכית “חכמה” סלקטיבית (המאפשרת מעבר יותר אור ביחס לחום), ומערכת הצללה דינאמית.

בנייה בת קיימא מחומרים טבעיים ואקולוגים

התכנון מבוסס על בנייה בת קיימא מחומרים טבעיים ואקולוגים, אשר הינם ידידותיים לסביבה, כגון עץ, זכוכית, ומתכת.

תוכניות

חתך אורכי

חתך רוחבי

תוכניות המבנה


שלד המבנה

 

האתר

בניין קיים המיועד להחלפה

תכנון ופיתוח כיכר ספרא


תכנון ופיתוח כיכר ספרא

הצעת תכנון , 2018
תחרות אדריכלית מטעם עיריית ירושלים
תכנון: אדר’ ד”ר ערן קפטן, אקו אדריכלים


סרטון

עקרונות תכנון בינוי ופיתוח

ככר ספרא, הכיכר הייצוגית של ירושלים, בדומה לכיכרות מרכזיות בארץ ובעולם, נדרשת לספק מענה לאירועים רבי משתתפים, כגון מופעים, טקסים, עצרות ומיצגי אמנות. לשם כך, על הכיכר להישאר פנויה ללא אלמנטים קבועים. אולם, בכדי שהכיכר תיקח חלק מרכזי בחיי העיר ותהווה מתחם פעיל ושוקק חיים, דרושים בה גורמי משיכה המעודדים התרחשויות יומיומיות ומיוחדות, כגון עוגן מסחרי. הקמת עוגן מסחרי שאינו מפריע לכינוס קהל באירועים, ניתן להשיג באמצעות מערך ייחודי של דוכנים ניידים, הניתנים להזזה ואחסנה כאשר נערך אירוע לקהל רב.

מבט מכיכר ספרא לבית המודל

מוצע עוגן מסחרי שאינו מפריע לכינוס קהל באירועים, באמצעות מערך ייחודי של דוכנים ניידים, הניתנים לקיפול, הזזה ואחסנה כאשר נערך אירוע לקהל רב. (מתחת לארקדה או בחניון, באמצעות מעלית שירות).
הדוכנים מורכבים מיחידות על גלגלים, שכאשר הן סגורות ומוצמדות, ניתן לאחסן בהן מוצרים במהלך הלילה. פתיחתן של היחידות מאפשרת מגוון תצורות שימוש, כגון קפה, מסעדה, מכירת דברי מאכל, תצוגת ומכירת אומנות או סחורות אחרות, ועוד.

דוכנים על גלגלים – אפשרויות פתיחה

בכדי למשוך קהל רב ותיירות לכיכר, ולהוביל לשינוי מהותי בחוויית המרחב הציבורי, רצוי לחדש את מראה הכיכר. התכנון מציע שינוי משמעותי על ידי הוספת גג זכוכית “התלוי” מעל הכיכר. אומנם מדובר בהשקעה כלכלית ניכרת, אך התרומה החזותית הולמת את הייצוגיות המתבקשת מהכיכר המרכזית בקריית העירייה. גג זה מספק גם מענה לצרכים אקלימים, כגון הצללה בקיץ והגנה מגשם בעונת החורף. תליית הגג מאפשרת הרחקת העמודים מהכיכר והחניון שמתחתיו, ובכך מספקת פתרון קונסטרוקטיבי. חזות הגג מזכירה במעט את עקרונות תכנון גשר המיתרים בכניסה המערבית לעיר. להוספת אלמנט בעל מראה חדשני גם לאזור העירייה, פוטנציאל ליצור אייקון נוסף לעיר.

גן דניאל הינו אחד האזורים “הירוקים” הבודדים באזור מרכזי זה, ולפיכך רצוי להשאירו ללא בנייה נוספת. אולם, הבריכה הממוקמת בכניסה אליו, אינה מאפשרת גישה נוחה לגן ולארקדה, ולכן מוצע להעתיק אותה למרכז הגן.

הצעה לכיכר ספרא – מבט על

הקמת מסעדה או בית קפה במרפסת מעל הארקדה, אשר אינה מפריעה לשימוש הקיים בארקדה כמעבר, ומספקת לה משמעות רבה יותר.
למרפסת ניתן להגיע מהקומה העליונה של בית המודל ומגן “הכריות”. מטבח המסעדה ימוקם בבניין הצמוד בקומה שניה, ואליו יפתחו דלתות.

“מסעדה-קפה “מרפסת הארקדה

הוספת פרגולות הצללה מצמחיה מטפסת בסמוך למסעדות בקומת הקרקע בצד גן דניאל. הפרגולות יוסיפו צמחיה לגן דניאל, וישפרו את חווית הישיבה במסעדות.

הצללת מסעדות גן דניאל

מבט מגן “הכריות” לארקדה

עקרונות תכנון בית המודל

השארת ככר העירייה פתוחה וגן דניאל “ירוק”, משאירה את ככר הדקלים כמרחב המתאים להצגת מודל העיר לציבור ולתיירים. המבנה תוכנן כמבנה שקוף מזכוכית ומשרביות. המעבר לכיכר מתבצע הן בצדי המבנה והן דרכו. בכדי לייצר המשכיות, מידות המבנה מותאמות למידות תבנית הכיכר וסביבתה (מפתחי הריצוף, הפתחים, והארקדה). בית המודל מהווה דופן חווייתית חדשה לרחוב יפו ולכיכר, ומספק מוקד למשיכת קהל ותיירים, ומשמש כ”חלון” לביקור בעיר.

מבט מרחוב יפו לבית המודל

מבט בשעות הערב

המשרביות מספקות הצללה על קירות הזכוכית ובכך מורידות את עומס החום על המבנה. הן מספקות גם תאורה טבעית איכותית, עם רמת תאורה גבוהה וללא חדירת קרינת שמש ישירה במרבית שעות היום. כאשר זווית השמש מאד נמוכה (בסביבות השקיעה) וכאשר נדרשת האפלה, ניתן להשתמש בווילונות גלילה, המתוכננים במרווח בין המשרביות לקירות הזכוכית.

משרביה הינה אלמנט מסורתי, בעל חזות ייחודית, ויתכן ותוכל לייצר אייקון נוסף לכיכר ולעיר.

המשרביות מורכבות מיחידות מודולריות של לבני שמוט, הממוסגרות בפרופלי פלדה. במשרביות ובתקרה אזורים שקופים בהם מתוכננת הצללה באמצעות רפפות מזכוכית אטומה, המאפשרות מבט משופר מהמבנה לסביבה החיצונית, ושליטה בעוצמת התאורה הטבעית

חזית משרביית בית המודל

בית המודל כולל את מודל העיר במרכז קומת הקרקע, וסביבו טריבונות לישיבה, ובהיקף מקומות עמידה ומעבר רחב. בחלק העליון של חלל זה מתוכננים מסכים להצגת הסברים, תמונות, סרטים, ומבטי תקריב של המודל. בקומה העליונה מרכז מבקרים ותצפית על המודל מלמעלה. קומת מרתף משמשת לטיפול במודל (על ידי הורדת חלקי המודל לחלל תחתיו), הצגת מיצג “ירושלים של מטה” (עתיקות), שירותים, ומרחב מוגן ציבורי.

מבט פנימי בבית מודל

מדרגות לקומה עליונה

תוכניות בינוי

תוכנית השתלבות

תוכנית בינוי ופיתוח

חתך בינוי אורכי

חתך בינוי רוחבי

תוכניות בית המודל

(תוכנית קומה עליונה (ימין) ותוכנית קומת קרקע (שמאל

(חתך 1-1 (ימין) וחתך 2-2 (שמאל

חזית לרחוב יפו

פרט משרבייה

מוזאון חיל האוויר הישראלי


 

מוזאון חיל האוויר הישראלי

הצעת תכנון , 2017
תחרות אדרכלית מטעם משרד הביטחון הישראלי
תכנון: אדר’ ד”ר ערן קפטן, אקו אדריכלים

 


סרטון

 

עקרונות תכנון

מוזיאון חיל האוויר מתוכנן כמכלול מבנים סביב רחבה עגולה, ובו בניינים השואבים את השפה האדריכלית מעולם התעופה, ומנצלים את תנאי האקלים המדברי לקירור וחימום, להשגת קיימות ומאזן אפס אנרגיה.

מבט על כללי

מבט על כללי

שפה אדריכלית
מבנה המוזיאון מנסה לספק מצד אחד תחושת יציבות באמצעות קירות כבדים המבוססים בקרקע, ומצד שני תחושת מעוף באמצעות גגות קלים הנישאים באוויר מעל שטחי זיגוג נרחבים ומוצלים. זאת כמטאפורה לחיל האוויר הפועל במרחבי השמים והארץ. גגות אולמות התצוגה נתמכים באמצעות שלד מרחבי ייחודי וחדשני: עמוד מרכזי המורכב מצבר מוטות ברזל, המאוגדים בתבנית סיבובית; ואגדי גג מורמים מעל הקירות, המשמשים לתליית המטוסים בחלל התצוגה. שלד זה מבוסס על תכנון פרמטרי ממוחשב, המאפשר יישום חדשנות ומורכבות טכנולוגית, ומהווה אלמנט ייצוגי לרוח המוזיאון וחיל האוויר. הגגות מורכבים ממספר יחידות שונות, המאורגנות באופן רדיאלי סביב מרכז החלל. אלו בולטים באופן שונה מעבר לקירות ופתחים עליונים, חלקם נוטה כלפי מטה וחלקם כלפי מעלה, כביטוי חזותי לפריצת גבולות ועוצמה. מבני המוזיאון דומים במעט למכונות התעופה הראשונות: אולמות התצוגה כמחווה למסוק של לאונרדו דה וינצ’י, ובניין הכניסה כמחווה למטוס הציפור של דה וינצ’י. חלל אולמות התצוגה עגול בדומה לכיפת השמיים, והמטוסים סובבים ציר אנכי מרכזי המסמל את ציר מרכז העולם (axis mundi). באופן דומה וכביטוי למרכזיות ועוצמה, מתחם המוזיאון מאורגן באופן קונצנטרי סביב רחבת מסדרים עגולה, כאשר הבניינים השונים פונים לכיווני השמיים והנוף השונים. לקירות המבנים ופיתוח הנוף קווים עגולים אירו-דינמיים, המשפרים את זרימת האוויר הטבעית במתחם, ומהווים ביטוי לחוקי עולם התעופה. מעטפת הבניינים מורכבת מחומרי בנייה בעלי חזות מודרנית: בטון מגוון, ברזל, זכוכית, וקירות פלסטיק שקופים.

אולם תצוגה א - מבט פנים

אולם תצוגה א – מבט פנים

בניה ירוקה ואקלים
המרכז מתוכנן על פי עקרונות בנייה בת קיימא וכולל מגוון טכנולוגיות חדשניות המותאמות לאקלים המדברי לקירור וחימום פסיבי, ולייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשת. טכנולוגיות אלו מספקות מבנה “אפס אנרגיה” – מבנה אשר במאזן הכללי מספק לעצמו את כל האנרגיה הדרושה לו. הקטנת עומס החום על הבניינים והמבקרים מושגת באמצעות מגוון מערכות הצללה. גגות אולמות התצוגה מספקים הגנה מהשמש הישראלית הקופחת, ומאפשרים שימוש נרחב במעטפת בניין שקופה (ללא עומס חום וסנוור). עומק הכרכובים מחושב לספק הצללה על חלונות עליונים וקירות מסך. הצללת היקף הבניינים, הכוללת צל נרחב באזור הכניסה ובחלק מאזור תצוגות החוץ, מאפשרת אזורים נוחים אקלימית למבט לעבר יתר תצוגות חוץ. אטריום מבנה הכניסה למוזאון מוצל באמצעות חזית כפולה, המורכבת ממדפי הצללה רבים. פרגולה על השביל המרכזי בהיקף רחבת המסדרים מספקת הצללה על השביל ועל טריבונות ישיבה הצופות לרחבה. הצללת שטחי החוץ באמצעות פרגולות וצמחיה מטפסת הינה בהיקף המתחמים, בכדי להקטין בעלויות. יתר שטחי מתחם המוזיאון מוצלים בעיקר באמצעות עצים. קירור אולמות התצוגה מתבצע באמצעות העמוד המרכזי המשמש כמגדל צינון. בראש המגדל מערפלים, המאפשרים, על ידי אידוי המים, את התקררות האוויר ושקיעתו; וכתוצאה מכך מספקים משב אוויר קריר באולם התצוגה. מגדל הצינון יעיל במיוחד בסביבה המדברית, בה הלחות בשעות החמות בדרך כלל נמוכה, והינו בעל פוטנציאל קירור של כ- 15 מעלות בימי שרב. צורת מגדל הצינון הייחודית הכוללת מרכז צר, מאפשרת (באמצעות אפקט ונטורי) יניקה נוספת של אוויר מתוך החלל לקירור נוסף. פתחים עליונים מאפשרים שחרור אוויר חם ומעודדים זרימת אוויר טבעית בעונות המעבר. פתחים אלו וקירות המסך המוצלים מספקים תאורה טבעית איכותית ובלתי ישירה. על הגגות לוחות פוטוולטק לייצור חשמל להפעלת תאורה חשמלית, וכן מערכות חימום וקירור מים סולריות. בעונה הקרה המערכת מספקת מים חמים, ובלילות העונה החמה המערכת מספקת מים קרים על ידי שחרור קרינה לרקיע הלילי. מים אלו מזינים מערכת חימום וקירור תת-רצפתית הממוקמת במסת הרצפה והקירות. הגגות משמשים לאיסוף מי גשמים וטל, המוזנים למאגר תת-קרקעי, ומשמשים בחורף להדחת אסלות, ובקיץ לקירור באמצעות מגדל הצינון. נוחות אקלימית בשטחי החוץ מושגת בעונה החמה על ידי הצללה, מערפלים, משרביות, וצמחיה.

סכמת תכנון אקלימי להשגת מאזן אפס אנרגיה

סכמת תכנון אקלימי להשגת מאזן אפס אנרגיה

תנועת מבקרים ומטוסים
ארגון קונצנטרי של מתחם המוזיאון סביב רחבת מסדרים עגולה מאפשר מסלול ברור ומרחקי הליכה קצרים לאולמות התצוגה ושטחי החוץ השונים. במבנה הכניסה שוכן מטוס הבואינג בו יוקרן סרט הקדמה, המהווה פגישה ראשונית עם המוזיאון וחיל האוויר. ממנו יוצא שביל הולכי רגל מרכזי ומוצל, הממוקם לאורך רחבת המסדרים, אשר מאפשר למבקרים לנוע באופן חופשי ומהיר לתצוגות השונות. בצד השביל בית המורשת וגן תעופתי. לאלו הבוחרים בביקור לינארי, מעברים ראשיים, הן בקומת הקרקע והן עיליים, מאפשרים תנועה רגלית מהירה, בין מבני התצוגות, בהתאם לציר הזמן. המבנים העגולים מאפשרים שני מסלולי תנועה פנימיים, האחד תנועה מעגלית במרכז החלל להתרשמות מהירה מהתצוגה, והשני תנועה מעגלית איטית יותר בהיקף החלל, לעיון מפורט במטוסים ובתצוגות הממוקמות בהתאם לציר הזמן על הקירות ההיקפיים. מעברים עיליים היקפיים מאפשרים שינוי נקודת מבט המבקרים, וגשרים מספקים מעבר עילי בין אולמות התצוגה. מגוון חיבורים בין קומת הקרקע למעברים העיליים ממוקמים בתוך המבנה ומחוץ לו. למבני התצוגות פתחים גדולים, המאפשרים מבטים “מזמיני ביקור” ממרכז המתחם אל חללי התצוגה, ומחללי התצוגות לעבר הנוף ותצוגת חוץ הכוללת מטוסים גדולים. בהיקף אולמות התצוגה גישה לקומות תת-קרקעיות, בהן ממוקמים מיצגי חוויה מבוססי טכנולוגיה רב חושית, מרחבים מוגנים, וחדרי נוחיות. דרך היקפית רחבה מאפשרת שינוע מטוסים גדולים לתצוגות החוץ ולמבני התצוגה (באמצעות דלתות גדולות בקירות המסך). הדרך ההיקפית מאפשרת גם שינוע מבקרים באמצעות רכב נוסעים, ללא הפרעה להולכי הרגל במתחם. שינוע נוסף של מבקרים אפשרי באמצעות קרוניות (התלויות על מסילה) מתחת למעבר העליון המרכזי. באופן זה ניתן לאפשר ביקור בזק בכלל הפרויקט. ניתן לחזור מאולמות התצוגה בשביל המרכזי הצופה אל רחבת המסדרים, או לחילופין דרך שביל היקפי העובר במגדל הראשונים, הצופה לעבר אזורי אחסון עתודות המטוסים, ומסתיים במבנה הכניסה.

סכמת תנועה

סכמת תנועה

 

תוכניות מתחם המוזאון

תוכנית השתלבות

תוכנית השתלבות

 

תוכנית בינוי ופיתוח

תוכנית בינוי ופיתוח

 

Air-Force-Museum_RecoD-B2

חזיתות וחתכי מתחם המוזיאון

 

מבטי מתחם המוזאון

מבט ממגדל ראשונים

מבט ממגדל ראשונים

 'אולמות תצוגה ה'-ד'-ג

‘אולמות תצוגה ה’-ד’-ג

 

אולם תצוגה ד’

אולם תצוגה ד' - מבט כניסה

אולם תצוגה ד’ – מבט כניסה

אולם תצוגה ד - מבט פנים

אולם תצוגה ד – מבט פנים

אולם תצוגה ד - מבט על

אולם תצוגה ד – מבט על

אולם תצוגה ד - חתכים

אולם תצוגה ד – חתכים

אולם תצוגה ד - תוכניות

אולם תצוגה ד – תוכניות

 

מכלול כניסה למוזאון

 

מכלול כניסה - מבט כניסה

מכלול כניסה – מבט כניסה

 

אולם תצוגה ד - מבטי פנים

אולם תצוגה ד – מבטי פנים

 

אולם תצוגה ד - מבט על

אולם תצוגה ד – מבט על

 

אולם תצוגה ד - חתכים

אולם תצוגה ד – חתכים

 

אולם תצוגה ד - תוכניות

אולם תצוגה ד – תוכניות

 

בדיקות אקלמיות ותקדימים

הדמיית תאורה טבעית באולם תצוגה ד בצהרי יוני 21

הדמיית תאורה טבעית באולם תצוגה ד בצהרי יוני 21

 

פוטנציאל קירור באידוי באזור המוזיאון

פוטנציאל קירור באידוי באזור המוזיאון

 

תקדימים

תקדימים

 

פרטי בניין

תחנת הסעה ע"י קרוניות תלויות

תחנת הסעה ע”י קרוניות תלויות

 

מגדל צינון

מגדל צינון

 

קיר מסך באולמות תצוגה

קיר מסך באולמות תצוגה

 

משרבייה

משרבייה

 

הצללות קיר מסך וחנות

הצללות קיר מסך וחנות

 

מעבריים עיליים

מעבריים עיליים

 

 

 

המרכז הלאומי לאיתנות ישראלית


 

המרכז הלאומי לאיתנות ישראלית

הצעת תכנון המרכז הלאומי לאיתנות ישראלית, 2016
תחרות אדרכלית מטעם משרד הביטחון הישראלי, אגף ההנדסה והבינוי
תכנון: אדר’ ד”ר ערן קפטן, אקו אדריכלים


סרטון

 

 

 

 

 

 

(more…)